Heemtuin Rucphen is op zoek naar extra gastvrouwen en -heren

Heemtuin Rucphen is weer op zoek naar extra gastvrouwen en -heren. Zowel voor dagdelen op doordeweekse dagen als op zondagmiddagen. Uiteraard is het daarbij mogelijk om eerst mee te lopen met andere vrijwilligers en te "proeven" of deze taak bij de nieuwe vrijwilliger past. Inzet en motivatie is daarbij belangrijker dan kennis van de natuur.

Ondanks het feit dat Heemtuin Rucphen momenteel beschikt over meer dan 37 vrijwilligers, blijkt in de praktijk dat het nu en dan moeilijk is de bezetting van gastvrouwen en -heren optimaal rond te krijgen. Dit door verhuizing, vrijwilligers die vaak na jarenlange inzet stoppen met hun activiteiten voor de Heemtuin, maar ook door ziekte, ouderdomsklachten en zorg voor naasten.

Het huidige vrijwilligerskorps is trouwens niet alleen afkomstig uit de vijf dorpen van de gemeente Rucphen, maar ook uit Hoeven, Etten-Leur, Breda, Roosendaal en Nispen. Overigens zijn ook regelmatig andere nieuwe vrijwilligers welkom. Dit kan bijvoorbeeld door buiten te helpen met het onderhoud van het groen en de paden in de ruim twee hectare grote tuin.

Ook is er een grote groep vrijwilligers die zich inzet voor het scholenproject waarbij in het voorjaar alle groepen 3 van de basisscholen uit de gemeente Rucphen een bezoek brengen aan de Rucphense Heemtuin en in het najaar de groepen 5. Dat scholenproject draait inmiddels voor het veertiende jaar.

Uitgebreide informatie over het vrijwilligerswerk bij Heemtuin Rucphen wordt verstrekt tijdens een persoonlijk gesprek. Neem daarvoor contact op tijdens het spreekuur op de meeste maandagochtenden, of vul het contactformulier in op de website www.heemtuinrucphen.nl.