Themabijeenkomsten: Fotograferen in de Heemtuin in September 2020

De themabijeenkomsten zijn gericht op de bezitters van een digitale camera, die meer uit hun dure investering willen halen. Vaak wordt zo’n kostbare spiegelreflexcamera of systeemcamera aangeschaft maar worden de creatieve mogelijkheden van dergelijke camera’s niet benut. Men blijft jarenlang op de automatische stand fotograferen. Dat levert over het algemeen mooie plaatjes op, maar er is meer mogelijk, veel meer. Beroepsfotograaf Edwin Brosens neemt je bij de hand om flinke stappen te zetten in het creatief gebruik van je camera.

Tijdens de eerste bijeenkomst word je getoond hoe je, door zelf je scherpte, sluitertijd, diafragma of ISO-waarde in te stellen, zelf kunt bepalen hoe je je onderwerp uitlicht. Moet alles scherp of juist alleen dat ene bloemetje? En hoe maak je een mooie sfeeropname tegen de zon in? Naast de technische instellingen leer je ook hoe aandacht te besteden aan compositie. Je leert om goed naar je onderwerp en wat erom heen is, te kijken. Waar plaats je je onderwerp om een zo krachtig mogelijk beeld te krijgen. En hoe maak je gebruik van lijnen, ritme en licht en schaduw in je beeld.

Data van de bijeenkomsten :

Vrijdag 11 september 20.00 uur -22.00 uur: Theorie, en inoefenen in ut Gebouwke van de Heemtuin.

Zondag 13 september 09.00 uur – 11.00 uur: Praktijkochtend in de Heemtuin. Zelf aan de slag met je eigen camera, onder begeleiding.

Maandag 14 september 20.00 uur -22.00 uur: Terugkomavond om de resultaten te bespreken.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u mailen naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl . Adres van de Heemtuin is : Baanvelden 12 , 4715 RH Rucphen. De Heemtuin Rucphen is in de lente en zomer doordeweeks geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Tijdens de zondagopenstellingen is de tuin open van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie vindt u op onze Facebook pagina.

Terug naar overzicht