Schoolbezoeken Heemtuin Rucphen weer gestart

De jaarlijkse schoolbezoeken van de groepen 3 van basisscholen aan Heemtuin Rucphen zijn weer voorzichtig van start gegaan met een aangepast coronaproof programma.

Donderdag 27 mei stond het bezoek van 19 leerlingen van de Martinusschool in Rucphen op het programma en zij maakten er een flinke wandeling van, want ze gingen te voet naar de heemtuin. In het voorjaar van 2021 hebben ondanks de Corona-pandemie 3 basisscholen uit de gemeente Rucphen hun weg gevonden naar de Heemtuin voor hun jaarlijkse ochtend natuur- en milieu-educatie. De overige Rucphense scholen vonden het nog te riskant om al naar de tuin te komen, nu de corona-maatregelen nog zo streng zijn. Máár na de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van vrijdagavond kan er vanaf zaterdag 5 juni stééds meer.

Óók in de Rucphense Heemtuin. Zo is de tuin in de maanden juni tot en met augustus óók elke zondagmiddag open van 13.00 tot 16.00 uur. Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur staan de vrijwilligers van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen eveneens klaar om bezoekers te ontvangen.

 

Meer foto's staat in het foto-album: Schoolbezoek mei 2021

Terug naar overzicht