Overweldigende belangstelling voor nieuwjaarsbijeenkomst Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen

15 januari 2020

Met meer dan 40 aanwezigen was de belangstelling van vrijwilligers en medewerkers van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen (SVHR) zondag 5 februari groter dan ooit. Zij genoten in Ut Gebouwke van een uitgebreid programma waarbij uiteraard uitgebreid werd teruggeblikt op het afgelopen jaar. Natuurlijk was er ook volop aandacht voor de activiteiten en plannen in het nieuwe jaar.

Na een welkomstwoord door bestuurslid Kees Verbocht was het woord aan Jan van den Broek die als oud-voorzitter van de SVHR na 9 jaar herinneringen ophaalde aan onder meer de oprichting van de Heemtuin. Maar ook de vrijwilligers Riet van den Bergh en Ad Goorden uit Rucphen kwamen aan het woord. Riet liet de aantallen jonge vogels van het nestkastjesproject in de tuin passeren en daarbij viel het op dat vooral pimpelmezen en koolmezen de nestkasten bevolkten. Ad inventariseerde in 2019 weer eens de vogels in de Rucphense Heemtuin. “Met 44 soorten vogels is de Heemtuin wel het biodiversiteit-pareltje van de Gemeente Rucphen”.

Na koffie of thee met gebak, erwtensoep en pannenkoeken en heel veel bijpraten met gelijkgestemde mensen toog men aan het eind van de middag weer voldaan huiswaarts met het voornemen om ook in 2020 weer dikwijls terug te keren om vele uren vrijwilligerswerk te verrichten.

Nieuwe vrijwilligers blijven overigens ook in 2020 nog van harte welkom. Zeker ook om als gastheer of –vrouw te functioneren tijdens de zondagsopenstellingen die half maart weer van start gaan.  

Terug naar overzicht