Heemtuin Rucphen opent haar poorten op 8 maart om 09.00 uur weer voor publiek

Voor de eerste keer dit jaar opent Heemtuin Rucphen op 8 maart om 09.00 uur haar poorten weer voor publiek.

Woensdag 3 maart kreeg het bestuur van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen hierover van de gemeente Rucphen het verlossende telefoontje nadat het verzoek dinsdag in het intern crisisberaad van de gemeente Rucphen was besproken. Uiteraard gelden daarbij wél alle landelijke coronamaatregelen. Bovendien is alléén de ruim twee hectare grote tuin toegankelijk en dus niet Ut Gebouwke. Groepen mogen bovendien niet groter zijn dan twee personen en ook wordt een looprichting ingesteld, zodat bezoekers elkaar zo weinig mogelijk passeren.

In de Rucphense Heemtuin zijn al tal van voorjaarsbloeiers te zien, terwijl ook veel vogels al druk in de weer zijn om paartjes te vormen en nestjes te maken. Inmiddels hebben een aantal gastvrouwen en –heren al toegezegd hun vrijwilligerswerk weer op te starten.

Het ziet er dan ook naar uit dat Heemtuin Rucphen de komende week weer zes dagen bezocht kan worden. Dat is dus op maandag 8 maart, dinsdag 9 maart, woensdag 10 maart, donderdag 11 maart en vrijdag 12 maart, telkens van 09.00 – 16.00 uur en zondag 14 maart van 13.00 – 16.00 uur. 

Terug naar overzicht