Heemtuin Rucphen heeft sinds kort weer een groot aantal extra zaden beschikbaar

Hiermee kunnen belangstellenden hun tuin aantrekkelijker maken voor insecten en daarmee ook de biodiversiteit vergroten. De voorraad zaden van de heide anjer, veldsalie en grote kaardebol zijn inmiddels aangevuld met vers geplukt zaad.

Nieuw in het assortiment zijn gevleugeld hertshooi, de ruige klaproos, gevleugeld helmkruid, boshyacint, witte honingklaver, moerasandoorn, daslook, wilde weit, wilde narcis, slanke sleutelbloem, blaassiline, duizendblad, gevleugeld helmkruid, kattendoorn, karthuizeranjer, schermhavikskruid, valse salie en het groot spiegelklokje. Naast genoemde "nieuwkomers" is tijdens de normale openingstijden ook zaad van tientallen andere wilde bloemen verkrijgbaar in de Rucphense Heemtuin. Voor mensen die ver weg wonen is het ook mogelijk de zaden toe te sturen na betaling vooraf.

Mede met de opbrengst van de zaden wordt door de ruim 40 vrijwilligers van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen de Rucphense Heemtuin in stand gehouden. Meer informatie over Heemtuin Rucphen én de zaden is te vinden op de website www.heemtuinrucphen.nl Heemtuin Rucphen :: Welkom Openingstijden. De Heemtuin Rucphen is in deze Coronaperiode geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur, voor zover deze dagen niet op een feestdag vallen. www.heemtuinrucphen.nl.

 

Foto van de nieuwe zadenkast.

Terug naar overzicht