Voor elk wat wils bij vrijwilligersdag Rucphense Heemtuin

19 augustus 2018.

Koffie of thee met gebak. Toespraken. Beelden uit het prille begin van de Heemtuin. Een fietstocht met 16 deelnemers richting Zegge. Een wandeling in en rond de tuin. En afsluitend  een gezamenlijke maaltijd. Kortom: het was weer voor elk wat wils tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag van de Rucphense Heemtuin. 

Ditmaal hadden zich 28 mensen aangemeld voor deze dag in leeftijd variërend van 78 (Rob Bersi uit Klein-Zundert) tot de nieuwste groene vrijwilliger van 12 (Casper Jukes uit Rucphen). Namens het bestuur ging bestuurslid Kees Verbocht in zijn openingswoord in op de vele positieve ontwikkelingen die in de eerst 8 maanden van dit jaar, al hebben plaatsgevonden in de Rucphense Heemtuin.  Van de nieuwe ingang tot de kruidenochtenden. En van de praatavonden op dinsdag tot Scholenprojecten. En de excursies voor groepen en zelfs een winterverblijf voor vleermuizen. 

Overigens trok Heemtuin Rucphen deze zomer zo'n 300 bezoekers minder i.v.m. de extreme warmte. Meer vrijwilligers blijven trouwens welkom bij de Rucphense Heemtuin.    

Terug naar overzicht