Fotoexpositie in de Heemtuin Rucphen en Themabijeenkomsten Fotograferen

Tot eind juni is in Ut Gebouwke van de Heemtuin in Rucphen een aantal foto’s te bewonderen, gemaakt door Leoreta Vezaj en Edwin Brosens. Edwin en Leoreta hebben een aantal keer themabijeenkomsten fotograferen verzorgd, die druk bezocht werden. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Heemtuin; doordeweeks vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur en tijdens de zondagopenstellingen.

Eveneens in de maand juni zullen Edwin en Leoreta weer een drietal Themabijeenkomsten: Fotograferen verzorgen in de Heemtuin. De themasessies zijn gericht op de bezitters van een digitale camera, die meer uit hun dure investering willen halen. Vaak wordt een dure spiegelreflexcamera of systeemcamera aangeschaft, maar worden de creatieve mogelijkheden van dergelijke camera’s niet benut. Je blijft jarenlang op de automatische stand fotograferen. Dat levert over het algemeen mooie plaatjes op, maar er is meer mogelijk, veel meer. Beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj nemen je bij de hand om flinke stappen te zetten in het creatief gebruik van je camera.

Tijdens de eerste bijeenkomst word je getoond hoe je, door zelf je scherpte, sluitertijd, diafragma of ISO-waarde in te stellen, zelf kunt bepalen hoe je je onderwerp uitlicht. Wil je het strak en scherp of mag er ook bewegingsonscherpte zijn? En moet alles scherp of juist alleen dat ene deel van je onderwerp? En hoe maak je een mooie sfeeropname tegen de zon in? Naast de technische instellingen leer je ook hoe aandacht te besteden aan compositie. Je leert om goed naar je onderwerp en wat erom heen is, te kijken. Waar plaats je je onderwerp om een zo krachtig mogelijk beeld te krijgen. En hoe maak je gebruik van lijnen, ritme en licht en schaduw in je beeld.

Tijdens de tweede bijeenkomst ga je zelf aan de slag in de Heemtuin om het geleerde toe te passen en zelf te experimenteren met sluitertijd, diafragma, ISO-waarde en scherpstellen. Door de compositieregels toe te passen oefen je in het maken van aantrekkelijke landschapsplaatjes en dichtbij-opnamen.

Verder is er een terugkomavond om de gemaakte foto’s met elkaar te bespreken. Data van de bijeenkomsten: Vrijdag 21 juni 20:00-22:00 theorie in Ut Gebouwke van de Heemtuin in Rucphen. Zondag 23 juni 10:00-12:00 praktijk, zelf aan de slag in de Heemtuin. Maandag 24 juni 20:00-22:00 nabespreking. Voor aanmelding of meer informatie kun je mailen naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl Adres van de Heemtuin is : Baanvelden 12 , 4715 RH Rucphen.

De HeemtuinRucphen is in de lente en zomer het hele jaar doordeweeks geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur op maandag, dinsdag,woensdag, donderdag en vrijdag. Op zondagen van 13.00 uur tot 16.00 uur. In plaats van Eerste Pinksterdag zijn we open op Tweede Pinksterdag.  

Terug naar overzicht