Themabijeenkomsten: Fotograferen in de Heemtuin in november 2020

Omdat de herfst bij uitstek een mooie tijd is om te fotograferen, wil het bestuur van Stichting Vrienden van de Heemtuin Rucphen weer een sessie fotografie bijeenkomsten verzorgen, in november 2020. Uiteraard met in achtneming van de regels, zoals afstand houden en ontsmetten. We kunnen daarom maar een beperkt aantal deelnemers ontvangen.

De themabijeenkomsten zijn gericht op de bezitters van een digitale camera, die meer uit hun dure investering willen halen. Vaak wordt zo’n kostbare spiegelreflexcamera of systeemcamera aangeschaft maar worden de creatieve mogelijkheden van dergelijke camera’s niet benut. Men blijft jarenlang op de automatische stand fotograferen. Dat levert over het algemeen mooie plaatjes op, maar niet altijd wat je eigenlijk zou willen. En dat kan wel.

Beroepsfotograaf Edwin Brosens neemt je bij de hand om flinke stappen te zetten in het creatief gebruik van je camera. Tijdens de eerste bijeenkomst word je getoond hoe je, door zelf je scherpte, sluitertijd, diafragma of ISO-waarde in te stellen, zelf kunt bepalen hoe je je onderwerp uitlicht. Moet alles scherp of wil je alleen dat herfstblad of die bessen scherp met een rustige onscherpe achtergrond. En hoe maak je een mooie sfeeropname tegen de zon in?

Naast de technische instellingen leer je ook hoe aandacht te besteden aan compositie. Je leert om goed naar je onderwerp en wat erom heen is, te kijken. Waar plaats je je onderwerp om een zo krachtig mogelijk beeld te krijgen. En hoe maak je gebruik van lijnen, ritme en licht en schaduw in je beeld.

Data van de bijeenkomsten :

Vrijdag 6 november 20.00 uur-22.00 uur: Theorie, en inoefenen in ut Gebouwke van de Heemtuin.

Zondag 8 november 09.00 uur-11.00 uur: Praktijkochtend in de Heemtuin. Zelf aan de slag met je eigen camera, onder begeleiding.

Maandag 9 november 20.00 uur-22.00 uur: Terugkomavond om de resultaten te bespreken.

Voor aanmelding of meer informatie kun je mailen naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl De Heemtuin Rucphen is in het najaar elke werkdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur. Op de derde zondag van oktober is de tuin open van 13.00 uur tot 16.00 uur. Bezoek buiten de reguliere openingstijden voor bijvoorbeeld een rondleiding is in overleg, ook mogelijk.

Foto: Jan Nuijten

Terug naar overzicht