Dertigste keer Koorepikke op zondag 30 juli 2017

Onder het motto: Wie pikt de mooiste schoof, wordt op zondag 30 juli 2017 op de Rucphense Heemtuin ut Koore  (graan) handmatig gepikt (geoogst).

Op zondagmiddag 30 juli 2017  tussen 11.00 en 17.00 uur staat de Heemtuin Rucphen in het teken van ut jaarlijkse Koorepikke. Dit jaar gebeurt dit al voor de 30e keer.

Op deze wijze houdt de Heemtuin een stukje cultuur en een oude traditie van onze voorouders in stand.

Elk jaar opnieuw vragen bezoekers aan de Heemtuinmedewerkers of Heemtuinvrijwilligers of zij eens een “schoof koore” mogen pikken. Het zijn vaak bezoekers die vroeger zelf nog “koore gepikt” hebben of het nog uit hun jeugd kennen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen heeft de Heemtuin de mogelijkheid om een beperkt aantal bezoekers in de gelegenheid te stellen een “schoof”te pikken. Zij moeten zich van te voren wel aanmelden en moeten zelf voor veilig schoeisel zorgen.

 

Koorepik-dagactiviteiten:

Medewerkers en vrijwilligers van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen geven op de koore-akker een demonstratie koorepikke, schoove en oppers maken. Bezoekers pikken ut koore voor de mooiste schoof.

Deelnemers mogen ook ditmaal 1 schoof/busseltje pikken !!

Deelnemers moeten zelf voor veilig schoeisel zorgen.

In het Gebouwke worden films getoond van het Koorepikke in de afgelopen 30 jaar. Heeft uzelf ook beeldmateriaal, dat wij die dag mogen gebruiken? Neem dan even contact met ons op.

 

Terug naar overzicht