Koorepikke in de Heemtuin Rucphen gaat dit jaar niet door

Het jaarlijkse Koorepikken in de Heemtuin Rucphen, kan ook dit jaar niet doorgaan. Dit keer is het niet zozeer vanwege Corona, maar omdat het koren dit jaar dun gezaaid staat. Waarschijnlijk is na het zaaien veel van het zaaigoed opgesnoept door de vogels. Verder staat vanwege het koele en vochtige weer van de afgelopen tijd staat de akker nog in volle bloei, is het graan nog niet rijp en vinden we het daarom zonde om aan de slag te gaan met zicht en pikhaak. Volgend jaar hoopt het bestuur van de Stichting Vrienden van de Heemtuin Rucphen dat volgend jaar wel weer een koorepikdag kan worden georganiseerd en dat het dan weer gezellig druk wordt.

Als alternatief nodigen we kinderen uit zelf een fossiel te komen maken en een speurtocht te doen in de Heemtuin. Als je hieraan wilt meedoen, moet je even een mailtje sturen naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl. De toegang bedraagt net als altijd € 3,- voor volwassenen. Voor kinderen is de toegang en deelname aan de activiteiten, mits onder toezicht, gratis.

De Heemtuin is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en tot en met augustus elke zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het adres is Baanvelden 12, 4715 RH in Rucphen.

Foto Jan Nuyten

Terug naar overzicht