Vrijwilligers

De extra zondag-openstellingen zijn alleen mogelijk door de inzet van een 25-tal vrijwilligers die gedurende het jaar 4 tot 5 zondagen op de Heemtuin aanwezig zijn.
Deze mannen en vrouwen ontvangen de bezoekers op zondagmiddag.
De vrijwilligers worden ingedeeld in groepen van vier of vijf personen en kunnen onderling ruilen.

De taken van deze vrijwilligers bestaan uit:

het serveren van biologisch geteelde koffie, thee en sapjes
het verkopen van de aanwezige zaden
toezicht houden in de Heemtuin
het beantwoorden van vragen van bezoekers 
het uitschrijven Vriend en Boezemvriendkaart

De aanwezige vrijwilligers spreken onderling af hoe de werkzaamheden op de zondagmiddag worden  verdeeld: wie verricht eerst de huishoudelijke werkzaamheden en wie gaat er eerst de tuin in enz.

Vrijwilligers komen o.a. uit: Rucphen, Sprundel, St. Willebrord, Etten-Leur, Oud Gastel, Roosendaal, Breda, Hoeven, Zegge en Kl. Zundert.

Deze vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat er meer dan 130.000 bezoekers op zondagmiddag verwelkomd konden worden.

Om de onderlinge contacten tussen de vrijwilligers te bevorderen organiseren wij 2 gezamenlijke bijeenkomsten per jaar om de gang van zaken te bespreken, zodat eenieder binnen de vrijwilligersgroep zijn visie kan geven.
Sinds vorig jaar organiseren wij een speciale dag voor de vrijwilligers om samen een natuurgebied of een aardigheidje in de omgeving te bezoeken.

Mocht u belangstelling hebben om als vrijwilliger in de Heemtuin een steentje bij te dragen aan de natuurbeleving dan kunt u contact opnemen met de Heemtuin Rucphen.

Een zondagmiddag op proef meedraaien als vrijwilliger kan natuurlijk ook.

Dankzij de inzet van de Heemtuinvrijwilligers en -sters beschikt de Heemtuin Rucphen nu over zonnepanelen op het Gebouwke die een bijdrage leveren aan de energievoorziening in 't Klein Paradeske.