Voorjaarsactie Nestkastjes in Heemtuin Rucphen

In mei leggen alle vogels een ei. Ook in de vogelwereld is er behoefte aan starterswoningen. Om in die behoefte te voorzien hebben de vrijwilligers van de Heemtuin ook dit jaar weer de mouwen opgestroopt en een reeks nestkasten getimmerd. Tot en met 30 april a.s. biedt de Heemtuin Rucphen een voorjaarskorting aan van 20 procent op de aanschaf van nestkastjes, vleermuiskasten en insectenhotels.

De Heemtuin biedt nestkasten aan voor verschillende vogels, zoals pimpelmezen en koolmezen, maar ook voor spechten, gierzwaluwen, merels, bonte vliegenvanger, boomklevers en steenuil. Ook voor eekhoorns hebben we fraaie kasten. De kasten voor vleermuizen zijn zogeheten zomerkasten. Overdag rusten de vleermuizen hierin en in de avondschemering laten ze zich eruit vallen en fladderen dan de avondlucht in, op zoek naar insecten. Mocht een bepaald type kast uitverkocht zijn, dan kunt u deze nabestellen. Als u dit voor 1 mei 2022 doet, dan blijft de actieprijs geldig. U kunt de nestkasten per mail bestellen. Stuur dan een bericht naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl. Maar natuurlijk mag u ook naar de Heemtuin komen tijdens de openingsuren.

De Heemtuin is elke werkdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. Dit voorjaar en zomer is de tuin elke zondagmiddag en op Tweede paasdag en Tweede Pinksterdag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Tijdens Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag is de Heemtuin gesloten.

Terug naar overzicht