Vogelexcursie Pannenhoef op zondag 8 april

Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen houdt op zondag 8 april een excursie over vogels op de Pannenhoef. Dit mooie natuurgebied vindt men tussen Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert en was onlangs nog uitgebreid in het nieuws met een documentaire op televisie bij Omroep Brabant.

Voor de liefhebbers, die de Pannenhoef eens willen leren kennen of verkennen en daarbij ook nog iets over vogels willen leren, is er nu de gelegenheid om eens mee te wandelen. Dit gebied kent veel variatie voor vogels, veel bebost, met open plekken, akkers, weiden, hei en vennen. Op de heide treft men vogels aan als de bospieper, roodborsttapuit en ivele eendensoorten aan.

Ook de roofvogels laten zich regelmatig zien, zoals de sperwer die zijn prooi verrast door laag en snel langs bosranden en heggen heen te schieten. Het mannetje pakt vooral vinken en mezen, terwijl het groter vrouwtje meer lijsters en spreeuwen buitmaakt. Andsere roofvogels, die men kan aantreffen, zijn: havik, buizerd, torenvalk, boomvalk, blauwe en bruine kiekendief.

Voor de mensen, die hier de natuur willen beleven, is dit een mooi moment om mee te gaan. De kosten zijn 3 euro, wat besteed zal worden voor het behoud van de Heemtuin in Rucphen. We vertrekken om 9.00 uur op de parkeeplaats aan cde Oosteindseweg in het buitengebied van Sprundel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ad Goorden: tel.nr. 0165-343336.

 

Terug naar overzicht