Veel werk verzet tijdens NL Doet in en rond Rucphense Heemtuin

Vrijdag 10 maart werd door een twaalftal vrijwilligers véél werk verzet in en rond de Rucphense Heemtuin. Hoewel het ‘s morgens eerst vroor, genoot men al snel van een lekker voorjaarszonnetje terwijl de verschillende kruiwagens geladen werden.

Na de ontvangst met koffie door Riet en Corrie uit Rucphen trok het gezelschap er op uit en op veel plaatsen in en rond de tuin was er al snel bedrijvigheid. De stagiaires Odille en Siem gingen met de nieuwe bewegwijzering aan de slag. Verder namen Piet uit Zegge, Cor uit St. Willebrord en Kees uit Roosendaal het struinpad achter de tuin onder handen en snoeiden er onder meer begroeiing. Daarbij was de ontdekking van een diepe kuil net buiten de afrastering het gesprek van de dag. Hoe komt men er bij! En wat gevaarlijk voor mensen die er hun hond uitlaten!
De kuil is inmiddels dan ook door vrijwilligers gedicht.


Op diverse plaatsen in de tuin waren banken toe aan vervanging. Hieraan én aan de voorbereiding van de nieuwe bewegwijzering werd al weken vooraf druk gewerkt door een aantal vrijwilligers.
Maar het waren vrijdag vooral Jan uit Zegge en Jac uit Etten-Leur die met de plaatsing van de nieuwe banken aan de slag gingen en het zat niet altijd mee, want de planken waren nogal dik voor de boren.
‘s Middags kwamen Ad en Arjen uit St. Willebrord de groep nog versterken met werk achter de schermen. Jan uit Etten-Leur ging deze dag vooral aan de slag met het opruimen van zwerfvuil buiten de afrastering.
Aan het eind van de middag kon het gezelschap, maar zeker ook coördinator Kees uit Roosendaal terugkijken op een gezellige, zonnige, geslaagde NLdoet-dag waarbij véél werk werd verzet.
 

Terug naar overzicht