Themabijeenkomsten: Fotograferen in de Heemtuin in juni 2020

Nu de maatregelen als gevolg van de Coronacrisis versoepeld worden, wil bestuur van Stichting Vrienden van de Heemtuin Rucphen weer een sessie fotografie bijeenkomsten verzorgen, in juni 2020. Uiteraard met in achtneming van de regels, zoals afstand houden en ontsmetten. We kunnen daarom maar een beperkt aantal deelnemers ontvangen. De themabijeenkomsten zijn gericht op de bezitters van een digitale camera, die meer uit hun dure investering willen halen. Vaak wordt zo’n kostbare spiegelreflexcamera of systeemcamera aangeschaft maar worden de creatieve mogelijkheden van dergelijke camera’s niet benut. Men blijft jarenlang op de automatische stand fotograferen. Dat levert over het algemeen mooie plaatjes op, maar er is meer mogelijk, veel meer.

Beroepsfotograaf Edwin Brosens neemt je bij de hand om flinke stappen te zetten in het creatief gebruik van je camera. Tijdens de eerste bijeenkomst word je getoond hoe je, door zelf je scherpte, sluitertijd, diafragma of ISO-waarde in te stellen, zelf kunt bepalen hoe je je onderwerp uitlicht. Moet alles scherp of juist alleen dat ene bloemetje?  En hoe maak je een mooie sfeeropname  tegen de zon in? Naast de technische instellingen leer je ook hoe aandacht te besteden aan compositie. Je leert om goed naar je onderwerp en wat erom heen is, te kijken. Waar plaats je je onderwerp om een zo krachtig mogelijk beeld te krijgen. En hoe maak je gebruik van lijnen, ritme en licht en schaduw in je beeld.

Data van de bijeenkomsten: Vrijdag 19 juni 20.00 uur -22.00 uur Theorie, en inoefenen in ut Gebouwke van de Heemtuin. Zondag 21 juni 09.00 uur – 11.00 uur Praktijkochtend in de Heemtuin. Zelf aan de slag met je eigen camera, onder begeleiding. Maandag 22 juni 20.00 uur -22.00 uur Terugkomavond om resultaten te bespreken.

Voor aanmelding of meer informatie kun je mailen naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl  

Terug naar overzicht