Rucphense Heemtuin krijgt nieuwe ingang

Vrijwilligers zijn dezer dagen weer druk in de weer om voorbereidingen te treffen om de Rucphense Heemtuin aan de Baanvelden een nieuwe ingang te geven.

De nieuwe ingang wordt aan de straatzijde beter zichtbaar en past dan ook geheel in de plannen voor het recreatieve gebied in de driehoek Sprundel, St. Willebrord, Rucphen, de zogeheten Binnentuin.   De aanleg van de nieuwe ingang is één van de vele punten die Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen (SVHR) in haar toekomstvisie tot 2027 op een rijtje heeft gezet. Samengevat komt die toekomstvisie er op neer dat de SVHR de afgelopen jaren heel veel heeft kunnen realiseren in het Levend Erfgoedmuseum aan de Baanvelden 12 in Rucphen. “Voor de komende tien jaar ligt er een goede basis om hier op verder te bouwen. Wij hebben daar alle vertrouwen in”, zo meldt het bestuur. “Qua vrijwilligers en financiële middelen achten wij op dit moment dan ook de toekomst van Heemtuin Rucphen tot en met 2027 gewaarborgd.

Voor de jaren vanaf 2028 bieden alle plannen in De Binnentuin ook voor Heemtuin Rucphen extra kansen”.   Overigens is de nieuwe toegangsweg inmiddels voorzien van linden en wordt de komende weken ook nog kleinere nieuwe beplanting aangebracht. Verplaatsing van de huidige toegangspoort maakt nog voor de start van het nieuwe seizoen de nieuwe ingang compleet.

Terug naar overzicht