Oude tijden herleven tijdens de jaarlijkse Korenpikdag van Heemtuin Rucphen op zondag 30 juli

Terwijl in de polders tegenwoordig de combines de vele hectares graan in korte tijd vermorzelen, was deze tijd van het jaar vroeger de tijd van de pik, de zigt en korenschoven. Dat schouwspel met zwoegende, zwetende arbeiders die het rijpe graan oogsten, is die dag van 13.00 tot 16.00 uur weer te zien op de winterakker van de Rucphense Heemtuin aan de Baanvelden. De Korenpikdag wordt ook nu weer opgeluisterd door een optreden van het seniorenkoor Kom Bij Ons Zingen uit Zegge onder leiding van Els Vos uit St. Willebrord. Ook Rietje Vergouwen uit Sprundel wordt weer verwacht, die in vol ornaat compleet met boerenklederdracht uit Brabant en een gevulde picknickmand ongetwijfeld weer een nieuw gedicht over de heemtuin en het Korenpikken ten gehore zal brengen.

Ook tijdens deze Korenpikdag wordt de gebruikelijke entreeprijs van drie euro per persoon gevraagd, Op vertoon van hun jaarkaart hebben vrienden gratis toegang, evenals kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding.

In de zomerperiode is Heemtuin Rucphen ook geopend op werkdagen van 09.00 – 16.00 uur. Verder zijn er in de maanden juli, augustus en september elke zondag zondagsopenstellingen van 13.00 – 16.00 uur. Voor groepen zijn er in principe zeven dagen per week mogelijkheden, zoals rondleidingen mits die tijdig vooraf worden afgesproken. Meer informatie staat op de website: www.heemtuinrucphen.nl en op facebook.

Terug naar overzicht