Opnieuw kruidenbijeenkomsten in de Heemtuin Rucphen

Vanwege de grote belangstelling voor de kruidenbijeenkomsten, willen we weer een serie bijeenkomsten organiseren in de periode maart-april De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdagochtenden.

Voor deze bijeenkomsten zijn nog enkele plaatsen vrij. De data zijn: 4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart, 1 april en 8 april (Paaszaterdag). De inloop is vanaf 09.15 uur. Om 09.30 uur starten we en we stoppen om 12.00 uur.

Kruiden worden van oudsher toegepast op zowel lichamelijk als geestelijk gebied en kunnen vaak een bezoek aan de huisarts voorkomen. Onze overgrootmoeders werkten ermee en het lijkt wel of wij, na een paar generaties, het gehele scala van hulpmiddelen uit de natuur zijn vergeten. Kruiden kun je op allerlei manieren gebruiken; in een lekkere thee, om te masseren, als compres, in bad, als zalf of als tinctuur. Maar ook bij je eten, cosmetica en verzorging, als hulpje in de tuin. En zo zijn nog meer toepassingen.

In de Heemtuin in Rucphen aan de Baanvelden 12 in Rucphen, kun je tijdens de 6 bijeenkomsten kennismaken met de geheimen van de geneeskrachtige werking van kruiden: Tijdens deze ochtenden ga je ook zelf een tinctuur, zalf of olie maken. Het gebruik van verschillende kruiden en oliën voor diverse aandoeningen wordt besproken. In de laatste praktijkbijeenkomst maken we zelf kruidenolie, thee, capsules, tinctuur of zalf.

Elke bijeenkomst duurt ongeveer 2½ uur en start om 9:30 uur. De deur is geopend vanaf 9:15 uur. Voor meer informatie of inschrijving mail je naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl onder vermelding van themabijeenkomsten Kruiden maart 2023.

De Heemtuin is op alle werkdagen geopend tussen 09:00 uur en 16:00 uur. Vanaf 19 maart zijn we geopend op zondagmiddagen, Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur. Op Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag is de Heemtuin gesloten.

Foto: Jan Nuijten

Terug naar overzicht