Ontdek de Geneeskracht van Kruiden in Heemtuin Rucphen

De geneeskrachtige werking van kruiden en etherische oliën staat steeds meer in de belangstelling. Veel moderne geneesmiddelen zijn uit de ‘alternatieve’ kruidenmiddelen ontstaan.

Onze overgrootmoeders werkten ermee en het lijkt wel of wij, na een paar generaties, het gehele scala van hulpmiddelen uit de natuur zijn vergeten. Toch hebben kruiden zoveel te bieden, werken ze zowel op lichamelijk als geestelijk gebied, en kan een bezoek aan de huisarts vermeden worden als het gaat om het genezen van een verkoudheid, verwonding, hoofdpijn of een verrekte spier. Kruiden kun je op allerlei manieren gebruiken. In een lekkere thee, om te masseren, als compres, in bad, als zalf of als tinctuur. Maar ook bij je eten, cosmetica en verzorging, als hulpje in de tuin en zo zijn nog meer toepassingen. In de Heemtuin in Rucphen aan de Baanvelden 12 in Rucphen, kun je tijdens de 6 bijeenkomsten kennismaken met de geheimen van de geneeskrachtige werking van kruiden: Je leert wat kruiden en oliën ook nu voor de mens kunnen betekenen en hoe je ze kunt toepassen. Tijdens deze ochtenden ga je ook zelf een tinctuur, zalf of olie maken. Je ontdekt hoe je eenvoudig een bepaalde geneeskrachtige werking van de plant kunt herkennen d.m.v. ruiken, proeven, voelen en kijken. Het gebruik van verschillende kruiden en oliën voor diverse aandoeningen wordt besproken. In de laatste praktijkbijeenkomst maken we zelf kruidenolie, thee, capsules, tinctuur of zalf. De bijeenkomsten worden gehouden op de volgende zaterdagen: 12 maart, 19 maart, 26 maart, 2 april, 9 april en 16 april 2022. Elke bijeenkomst duurt ongeveer 2½ uur en start om 9:30 uur. De deur is geopend vanaf 9:15 uur.

Omdat we de coronaregels in acht nemen is het maximaal aantal deelnemers 12. Het minimaal aantal deelnemers is 8. Voor meer informatie of inschrijving mail je naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl onder vermelding van themabijeenkomsten Kruiden.

Terug naar overzicht