Nationale Boomfeestdag 2018

De Nationale Boomfeestdag 2018 wordt op woensdag 14 maart gehouden. Deze dag wordt gezamenlijk door de Gemeente Rucphen en Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen (SVHR) georganiseerd en heeft daarbij de steun van de natuurwerkgroep Rucphen.  

Locatie

Plantsoen aan de Vijverstraat te St Willebrord gelegen op de kruising met de Korenbloemstraat. Dit plantsoen wordt volledig gerenoveerd met uitzondering van de acacia’s die hier al 45 jaar staan.

Info boomfeestdag.

Het thema is dit jaar “Maak t ‘Buiten Beter” “Operatie Boomfeestdag roept de gemeente op om met kinderen in 2018, zo veel mogelijk bomen te planten in buurten, wijken of het buitengebied`.   De Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert deze dag al voor de 62 keer. Op 10 april 1957 was de eerste keer, elk jaar werden er gemiddeld 200.000 bomen en struiken geplant. Bij de 61 voorgaande boomfeestdagen zijn dat er dus al totaal 12.000.000.  

Feitjes

Al 6 miljoenen kinderen hebben een eigen boom of struik geplant. De 12 miljoen bomen en struiken die geplant zijn beslaan een oppervlakte  van ruim 2500 voetbalvelden.  

Programma.

11:00 uur; Ontvangst van de kinderen van groep 7 van de Maria Goretti- en Willibrordusschool in het plantsoen op de hoek van de Vijverstraat en de Korenbloemstraat, door wethouder Laura Mathijssen van de gemeente Rucphen. Na haar welkomstwoord geeft zij uitleg over het thema van de boomfeestdag van dit jaar. Namelijk “Maak t ‘Buiten Beter”   Daarna ontvangt zij de toekomstwensen van de kinderen die in de koker gaan welke bij de voorbeeldboom wordt begraven. De koker wordt met gps coördinaten ingemeten zodat hij in de toekomst, na 30 of 40 jaar is terug te vinden. Men kan dan zien wat er van de wensen is uitgekomen.  

11:15 uur; Het planten van de voorbeeld boom.  

11:30 uur; Het planten van de 2 andere bomen en de struiken door de kinderen. Er worden 3 sierappels en ruim 500 liguster.  

12:00 uur;  Afsluiting boomfeestdag met een dankwoord door de wethouder en het Uitreiken van een zakje zaden van wilde bloemen uit de heemtuin.  

Terug naar overzicht