Naambordjes vallen erg in de smaak bij bezoekers.

Naambordjes met foto voorzien in behoefte bezoekers Heemtuin Rucphen

De nieuwe naambordjes met foto's van de bloemen en bessen van struiken, bomen en kruidachtige voorzien in een behoefte. Dat concludeert het bestuur van de Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen op basis van reacties van bezoekers van de Brabantse Natuur- en Landschapstuin.

Op de bordjes met een witte achtergrond staan zowel de Nederlandse als de Latijnse naam en indien bekend ook de dialectnaam.

Beschermde en rode lijstsoorten.

Verder is het met rode stickers aangegeven wanneer een plant een wettelijke bescherming geniet of voorkomt op de zogeheten “rode lijst”. In de Rucphense Heemtuin komen circa 400 soorten wilde planten voor, waarvan er 105 een wettelijke bescherming genieten en deels op de rode lijst staan.

Op de rode lijst staan betekend dat een soort zeldzaam tot ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd.

Ook zijn nieuwe borden geplaatst met uitleg over de kleinschalige gebiedjes zoals deze vroeger in de regio West-Brabant algemeen voorkwamen.

Doel nieuwe informatieve naambordjes.

Het bordjesproject van Heemtuin Rucphen heeft als doel het in alle seizoenen aantrekkelijker maken van deze tuin. Het project dat in maart 2014 van start ging, is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van twee duizend euro van het Kleine Projectenfonds van Landstad De Baronie, een bijdrage van Rabobank De Zuidelijke Baronie en een bijdrage uit eigen middelen van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Behalve het drukken zijn de bordjes door de SVHR bedacht en in eigen beheer zover ontwikkeld.

Meer informatie over Heemtuin Rucphen is te vinden op de website:  www.heemtuinrucphen.nl  en facebook.

 

 

Terug naar overzicht