Kruidenbijeenkomsten Heemtuin Rucphen najaar:nog enkele plaatsen vrij

Ook dit najaar worden weer kruidenbijeenkomsten georganiseerd in de Heemtuin Ruphen. Voor deze bijeenkomsten zijn nog enkele plaatsen vrij. De data zijn: 17 september, 24 september, 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober en 22 oktober. De inloop is vanaf 09.15 uur. Om 09:30 uur starten we en we stoppen om 12:00 uur. Kruiden hebben ons veel te bieden, ze werken zowel op lichamelijk als geestelijk gebied en kunnen een bezoek aan de huisarts voorkomen als het gaat om een verkoudheid, verwonding, een hoofdpijn of een verrekte spier. Kruiden kun je op allerlei manieren gebruiken; in een lekkere thee, om te masseren, als compres, in bad, als zalf of als tinctuur. Maar ook bij je eten, cosmetica en verzorging, als hulpje in de tuin en zo zijn nog meer toepassingen.

In de Heemtuin in Rucphen aan de Baanvelden 12 in Rucphen, kun je tijdens de 6 bijeenkomsten kennismaken met de geheimen van de geneeskrachtige werking van kruiden: Tijdens deze ochtenden ga je ook zelf een tinctuur, zalf of olie maken. Het gebruik van verschillende kruiden en oliën voor diverse aandoeningen wordt besproken. In de laatste praktijkbijeenkomst maken we zelf kruidenolie, thee, capsules, tinctuur of zalf.

Elke bijeenkomst duurt ongeveer 2½ uur en start om 9:30 uur. De deur is geopend vanaf 9:15 uur. Voor meer informatie of inschrijving mail je naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl onder vermelding van themabijeenkomsten Kruiden najaar 2022. De Heemtuin is op alle werkdagen geopend tussen 09:00 uur en 16:00 uur. In het voorjaar en zomer zijn we geopend op zondagmiddagen van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Terug naar overzicht