Komt een nestkastje timmeren in Heemtuin Rucphen

Op vrijdag 27 december tussen 10.00 uur en 12.00 uur, of tussen 14.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen in de leeftijd tussen 6 en 13 jaar, onder begeleiding, een nestkastje voor een pimpelmees of een koolmees timmeren. De kast maak je van dik larix- of vurenhout en kan jarenlang meegaan.

Waarom nestkasten timmeren?

Nestkastjes zijn nu meer dan ooit nodig. Mezen zijn een goede partner in de bestrijding van de eikenprocessierups, die met zijn brandharen weer voor veel jeuk zal gaan zorgen. Eén paar mezen vangt wel een emmer vol rupsen bij elkaar om de jongen groot te brengen. Dus hoe meer nestkasten, hoe meer mezennesten en hoe minder vervelende rupsen. Wanneer je nu al een nestkast ophangt, bied je schuilgelegenheid aan de vogels in de koude nachten. Mezen maken in het winterseizoen dankbaar gebruik van nestkastjes om erin te overnachten. Vaak met meerdere bij elkaar. De vogels raken op die manier gewend aan het kastje en zullen er ook eerder in gaan broeden. Aanmelden: Als je wilt komen, meld je dan aan per mail, uiterlijk vrijdag 20 december, zodat we tijdig voor voldoende materialen kunnen zorgen. Het emailadres is heemtuin@heemtuinrucphen.nl. Vermeld of je in de ochtend wilt komen of in de middag en met hoeveel personen. De kosten voor het materiaal bedragen € 7,50,- per nestkast. De entree voor de kinderen is gratis. Bovendien krijgen kinderen iets te drinken. Voor begeleidende volwassen vragen we de gebruikelijke toegangsprijs van € 2,50 . Natuurlijk mag je je zelfgetimmerde mezennestkast mee naar huis nemen. En moet je even op je beurt wachten, dan hebben we nog een leuke knutselactiviteit voor je. Wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt. Graag tot vrijdag 27 december !

De Heemtuin, Baanvelden 12 in Rucphen, is in het winterseizoen doordeweeks geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdagen, zaterdagen, zon- en feestdagen zijn we gesloten. Na half maart zijn we ook op woensdagen open van 09.00 uur tot 16.00 uur en beginnen we weer met de zondagopenstellingen. Op die zondagen is de tuin dan open van 13.00 uur tot 14.00 uur. Meer informatie vindt u op onze website : www.heemtuinrucphen.n en op Facebook.

Terug naar overzicht