Kom letter tutttelen in Heemtuin Rucphen, maak zelf je eigen verzorgingsproducten

Op zaterdagochtend 17 juni a.s. wordt in Ut Gebouwke van Heemtuin te Rucphen een zgn. 'Tuttel'-ochtend georganiseerd. Je kunt dan terecht voor het zelf maken van je natuurlijke verzorgingsproducten. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je dit zelf zou moeten maken want een aankoop bij een winkel is immers toch snel gebeurd. Maar tegenwoordig loopt men steeds meer tegen problemen aan bij gebruik van cosmeticaproducten uit de winkel. Denk aan allergische reacties of huidirritaties zoals rode vlekken. Deze ontstaan vaak door allerlei chemische stoffen die aan vele producten worden toegevoegd.

Bij het zelf maken van verzorgingsproducten zijn die problemen er niet. Je gebruikt alleen ingrediënten op natuurlijke basis zoals bijvoorbeeld bijenwas, olijfolie, kokosolie, baking soda. Maar ook kunnen er fantastische verzorgingsmiddelen worden gemaakt met de 'boodschappen' die meestal gewoon al in huis zijn zoals een ei, yoghurt of komkommer. Bij het zelf maken zijn er alleen voordelen: Je weet wat erin zit, je past het product aan eigen wensen aan , je kiest zelf je favoriete geurtjes, én het is erg leuk om te doen.

Stichting Vrienden van de Heemtuin organiseert deze 'Tutteldag' om eens kennis te maken met de zelf-maak-vaardigheden én je gaat weer naar huis met een product dat je meteen kunt gebruiken. Zaterdagochtend 17 juni gaan we gezellig aan de slag met ingrediënten om een heerlijke gezichts- of bodycrème te maken, we maken een reinigingslotion, we leggen ter plekke een lekker maskertje én…….., tja. da’s nog een verrassing! We beginnen om half 10 en om 12 uur zijn we klaar. U hoeft zelf niets mee te nemen, behalve veel zin erin met een goed humeur.

Plaats van handeling is Ut Gebouwke van de Heemtuin Rucphen, Baanvelden 12, 4715 RH in Rucphen, tegenover Snowworld. Wil je meer informatie of je aanmelden, stuur dan een mailtje naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl onder vermelding van ‘tutteldag’.

Terug naar overzicht