Heemtuinvrijwilliger Gerard van der Linden (69) overleden

Wij kregen het droevige bericht dat op donderdag 8 juni de Sprundelse Heemtuinvrijwilliger Gerard van der Linden (69) is overleden. Na een ziekbed van enkele maanden moest Gerard de strijd tegen zijn slopende ziekte nu al opgeven. Gerard was zo'n zes jaar lid van het vrijwilligerskorps van de Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen (SVHR).

Gerard maakte daarbij deel uit van de onderhoudsgroep, die onder meer de aanleg van de nieuwe ingang van de Rucphense Heemtuin mogelijk maakte. Verder was hij één van de vrijwilligers die de banken en tafels maakten, waarop bezoekers van de tuin kunnen pauzeren. Ook stond Gerard samen met anderen aan de wieg van de grote vlonders, waarop bezoekers een ruim uitzicht over de tuin en het grote ven hebben.

Maar ook in en om Ut Gebouwke kwamen Gerard zijn kluscapaciteiten van pas. Daarbij kunnen onder meer het schilderwerk van het plafond in de grote ruimte, de verbouwing van de keuken en andere kleinere en grotere bouw- en verbouwklussen genoemd worden. De in Dordrecht geboren Van der Linden maakte zich overigens ook regelmatig verdienstelijk voor andere vrijwilligersorganisatie in de gemeente Rucphen. Zo was hij voor de Natuur Werk Groep gemeente Rucphen ook regelmatig actief bij de vrijdaggroep. Ook bij de wielercross maakte hij zich verdienstelijk als één van de elektricien. Op woensdag 31 mei bracht Gerard zijn laatste bezoek aan zijn geliefde Heemtuin. In april genoot hij er nog van een optreden van De Legendejagers rond Koning Arthur met Ierse muziek.

Het afscheid van Gerard vond dinsdag 13 juni in besloten kring plaats. Daarna werd hij te ruste gelegd op de natuurbegraafplaats in Alphen. Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte om dit grote verlies te kunnen verwerken. Onze gedachten zijn vooral bij zijn vrouw Corrie (met wie hij op 1 juli aanstaande 25 jaar getrouwd zou zijn). Verder laat Gerard 4 kinderen en 8 kleinkinderen achter.

Bestuur Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen.

Terug naar overzicht