Groot onderhoud aan de beregeningsinstallatie

Daarop zet Heemtuin Rucphen dit (en waarschijnlijk ook komende jaren) in bij haar deelname aan Rabo Club Support van Rabobank De Zuidelijke Baronie. Leden van deze bank kunnen van maandag 5 tot en met dinsdag 27 september stemmen op hun favoriete verenigingen of stichtingen en daarmee ook het doel bepalen waar geld heengaat.

"De huidige beregeningsinstallatie is zo'n dertig jaar oud en begint steeds meer lekken en andere problemen te vertonen", aldus een woordvoerder van het bestuur van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. "Bovendien is één van onze vrijwilligers in zomers als deze vaak van zes uur 's morgens tot elf uur 's avonds in de weer om telkens de beregening te verzetten. En dat twee, drie maanden lang. Dat kun je vrijwilligers eigenlijk niet meer aandoen. Bovendien worden die elk jaar ook weer een jaartje ouder. Maar zonder de inzet van onze beregeningsinstallatie zou zeker de helft van de heemtuin al dood zijn......."

Vorig jaar was de deelname van Heemtuin Rucphen aan Rabo Club Support goed voor ruim zes honderd euro. "Wij hopen dat dit jaar te evenaren", aldus een bestuurslid. Hij voegt daaraan toe: "Stemmen over? Denk dan ook aan verenigingen die zich ook voor de natuur inzetten, zoals de NatuurWerkGroep Gemeente Rucphen en de Agrarische Natuurvereniging".

Terug naar overzicht