Geslaagde vrijwilligersdag Heemtuin met bezoek aan boerderijtuinen Jorissenhoeve Schijf

Zaterdag 19 augustus beleefden 23 vrijwilligers van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen en hun eventuele partners een geslaagde vrijwilligersdag. Al om één uur kwamen de eerste mensen binnendruppelen in Ut Gebouwke. Na de koffie en thee met (door een trouwe fan aangeboden) appelgebak, was het Kees Verbocht, die de aanwezigen verwelkomde met een korte terugblik op het afgelopen jaar. Naast de realisatie van een automatische beregeningsinstallatie, de aanleg van een kruidentuin, een gift van 750 euro vanwege de opheffing van de EHBO - afdeling Rucphen werd uiteraard ook stilgestaan bij het overlijden van drie actieve vrijwilligers in het afgelopen jaar.

Vervolgens maakten 18 mensen per fiets de tocht over de paarse Rucphense Heide naar de Schijfse boerderijtuinen van De Jorissenhoeve. Hier genoten de Heemtuin vrijwilligers van weer eens een heel ander soort tuin. Hun vele vragen werden kundig beantwoord door een enthousiaste gids, die ook de geschiedenis van de hoeve uit de doeken deed. De Jorissenhoeve maakte vroeger namelijk deel uit van de bezittingen van grootgrondbezitter Carlier.

De dag werd voor de heemtuinvrijwilligers in de Rucphense Heemtuin afgesloten onder een zomers zonnetje met een barbecue, die men zich prima liet smaken. Nieuwe vrijwilligers blijven overigens van harte welkom. Interesse? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek!

Foto:Hanneke Lazeroms 

 

Meer foto's van Hanneke Lazeroms en Marianne Jansen staan in het fotoalbum: Foto's vrijwilligersdag 2023

Terug naar overzicht