Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst Heemtuin Rucphen

Zondag 8 januari hield Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst in Ut Gebouwke aan de Baanvelden in Rucphen. Ruim dertig vrijwilligers met eventuele partners genoten er van om weer eens gezellig bij te praten. Natuurlijk was er ook aandacht voor het afgelopen jaar, waarin zo'n 3.000 bezoekers verwelkomd konden worden.

Bestuurslid Kees Verbocht uit Roosendaal liet in zijn welkomstwoord de hoogtepunten van het afgelopen jaar de revue passeren. Daarbij was er uiteraard veel aandacht voor de grote inzet van de 35 vrijwilligers uit het hele gebied van Bergen op Zoom tot Breda. Ook werd stilgestaan bij het heengaan van drie (oud) vrijwilligers in 2022. Dat waren Rob Bersi uit Klein-Zundert, Johan Vermunt en Piet de Wild, beiden uit Zegge.

Namens het bestuur ging Jan Nuijten uit Hoeven ook in op de flora en fauna in de tuin en het streven naar uitbreiding van de biodiversiteit naar 500 soorten de komende jaren.

Na een pauze vertoonde vrijwilliger Ad Goorden uit Rucphen films over zowel de heemtuin zelf als natuurgebieden van Ossendrecht tot Chaam. Met zijn beelden én deskundig commentaar kreeg hij zijn gehoor zelfs muisstil.

De dag werd afgesloten met snert en tarwebrood.

Terug naar overzicht