De natuur ontploft dit voorjaar in de Heemtuin Rucphen

 Het voorjaar is weer begonnen en ook in de Heemtuin Rucphen ontploft de natuur weer. Elke week steken steeds weer nieuwe planten hun bloeiende kopjes op in allerlei kleuren; witte bosanemonen en zomerklokjes, geel speenkruid, goudveil en felgele narcissen, de paarse holwortel, het longkruid en nog mee voorjaarsbloeiers. Ook wilgen tonen hun katjes en de sleedoorn bloeit met witte bloesem.

Doordeweeks is de tuin sowieso open voor het publiek; elke werkdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. De paden zijn netjes opgeknapt zodat de tuin voor eenieder overal toegankelijk is. Zondag 19 maart opende de Heemtuin Rucphen voor de eerste keer dit nieuwe seizoen haar poorten weer voor een zondagsopenstelling. Het publiek kan ook nu weer voorlopig elke zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in de tuin terecht en daarbij genieten van de ontluikende bloemenpracht. De vogels worden ook weer actief. De spechten roffelen en je hoort en ziet de vele soorten zangvogeltjes.

Het voorjaar na half maart is een mooie periode om de Heemtuin te bezoeken en het lentegevoel te ervaren. Meer informatie over Heemtuin Rucphen en haar activiteiten is te vinden op de website: www.heemtuinrucphen.nl of op facebook.

Openingstijden. Bezoekers kunnen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag terecht van 9.00 tot 16.00 uur. De eerste zondagsopenstelling in het nieuwe jaar is op 20 maart 2022 van 13.00 tot 16.00 uur. Op Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag is de tuin gesloten. De tuin is wel open op Tweede Paasdag en Pinksterdag, ook weer van 13.00 uur en 16.00 uur.

Terug naar overzicht