De Heemtuin een natuurlijke verrassing.

Op zondagmiddag 28 mei is de heemtuin tussen 13.00 en 16.00 uur extra geopend. De Heemtuin in Rucphen behoort tot een van de mooiste wilde bloementuinen van Nederland en Vlaanderen. De Brabantse Natuur en landschapstuin is voor iedere bezoeker altijd weer een verassing.

Een Oase van schoonheid.

Bloemenparadeske promoot de lente in al haar pracht. Thans zijn de bomen en struiken behangen met talloze groene tinten. In de Kooreakkers zwelt het rood, wit en blauw aan en roept de mooie herinnering op aan vervlogen tijden. Genieten van korenbloemen, kamillen en klaprozen en het roze van de bolderik. Beleef daar de zoete herinnering aan tijden van weleer. Voor mensen die op zoek zijn naar schoonheid, stilte, vredigheid en geborgenheid is het een bijzonder plekske.

Bijzonder plekske.

Een plekske waar mensen elkaar ontmoeten en daar met elkaar lekker kunnen buurten Kikkers kwaken, vogels zingen hun liedje en bij zonnig weer fladderen de vlinders. De meimaand is ook een mooie maand om waterjuffers en libellen te ontmoeten. De heemtuin heeft een oppervlakte van ruim 20.000 vierkante meter en 1000 meter kuierpad.

Geopend en rondleidingen.

De Heemtuin is bovendien van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur geopend. Rondleidingen alleen op aanvraag via onze website. Meer informatie www.heemtuinrucphen.nl en op facebook e mail heemtuin@heemtuinrucphen.nl of 0165 343014. De toegang is niet gratis.

Terug naar overzicht