Asverstrooiingen dierbaren in Heemtuin Rucphen voorzien in behoefte

De asverstrooiingen van dierbaren in Heemtuin Rucphen voorzien in een behoefte. Dat concludeert het bestuur van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. In de ruim twee hectare grote tuin hebben dan ook inmiddels zo'n 29 verstrooiingen plaatsgevonden.

Begin 2017 meldden zich nog schoorvoetend de eerste families nadat vanaf 2015 achter de schermen al gewerkt werd om die verstrooiingen mogelijk te maken. Samen met de gemeente Rucphen - die eigenaar van de grond is - is uiteindelijk gekozen voor een werkwijze waarbij voor elke incidentele uitstrooiing afzonderlijk toestemming moet worden gevraagd. Inmiddels besluiten ook steeds meer families om na het overlijden van de tweede partner beiden in één keer uit te strooien. In een enkel geval zijn zelfs drie familieleden tegelijk uitgestrooid.

Een aanvraagformulier dient minimaal een maand voor de verstrooiing te zijn ingeleverd bij het Bestuur van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Overigens zijn naambordjes niet toegestaan. Ook zijn de uitstrooiplekken uitsluitend te bezoeken tijdens de normale openingstijden en tegen de geldende tarieven. Bovendien zijn in "het pakket" van de asverstrooiingen óók twee jaarkaarten inbegrepen, waarmee men een jaar lang gratis de uitstrooiplek kan bezoeken.

Meer informatie, ook over de kosten, wordt verstrekt na het sturen van een e-mail aan heemtuin@heemtuinrucphen.nl of tijdens een persoonlijk bezoek, bij voorkeur tijdens het wekelijks spreekuur op de meeste maandagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur of op afspraak. Het is ook mogelijk een contactformulier in te sturen via de website www.heemtuinrucphen.nl.

Terug naar overzicht