1e zondagsopenstelling in 2022 Heemtuin Rucphen

Zondag 20 maart opent Heemtuin Heemtuin Rucphen voor de eerste keer dit 40e seizoen haar poorten voor een zondagsopenstelling.

Het publiek kan dan weer van 13.00 tot 16.00 uur terecht en daarbij genieten van het vele geel dat de lentenatuur voortbrengt, maar vooral van de duizenden Rucphense "paasbloemen" die momenteel volop bloeien. Met ingang van woensdag 16 maart is de Heemtuin voortaan ook weer op woensdagen open van 09.00 tot 16.00 uur.

Verder krijgen veel banken in de tuin momenteel een opknapbeurt door de vrijwilligers van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Hiertoe werd tijdens de landelijke vrijwilligersdag van NL-Doet de eerste aanzet gegeven.

Ook draait momenteel een serie kruidenbijeenkomsten, die zeer snel was volgeboekt. Een tweede serie start dan ook in mei.

Ook zijn er eind maart bijeenkomsten op het gebied van fotografie voorzien. Inmiddels zijn ook de eerste inschrijvingen voor het scholenproject weer binnen, waarbij in het voorjaar meestal de groepen 3 van alle basisscholen uit de gemeente Rucphen op bezoek komen.

De vogels zijn inmiddels ook al volop actief. Mensen die in hun tuin nestkastjes willen ophangen, kunnen die dan ook weer aanschaffen in de Rucphense Heemtuin. Men steunt daarmee het voortbestaan van deze bijzondere plantentuin.

Datzelfde geldt voor de nieuwe serie van 20 fotokaarten, waarop bloeiende planten die in de heemtuin voorkomen zijn afgebeeld.

Qua nestkasten en insectenhotels zijn maar liefst 20 verschillende uit voorraad leverbaar. Onder meer voor de pimpelmees, koolmees en mus, maar ook voor eekhoorns, spechten, steenuilen en zelfs vleermuizen. Ook deze kasten worden gemaakt door vrijwilligers.

Wie regelmatig de Heemtuin wil bezoeken in dit jubileumjaar, kan ook een vriendenkaart aanschaffen, waarmee men het hele kalenderjaar tijdens de normale openingstijden terecht kan.

Meer informatie over Heemtuin Rucphen en haar activiteiten is te vinden op de website: www.heemtuinrucphen.nl of op facebook.

Openingstijden. Bezoekers kunnen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag terecht van 9.00 tot 16.00 uur. De eerste zondagsopenstelling in het nieuwe jaar is op 20 maart 2022 van 13.00 tot 16.00 uur. 

Terug naar overzicht