Natuur- en cultuurpad

Bezoek Heemtuin Rucphen wordt dit jaar nog interessanter voor het gezin en familie.

De Rucphense Heemtuin behoort al jaren tot een van de allermooiste wilde plantentuinen van Nederland en Vlaanderen.
De bezoeker kan er na de verbouwing en aanpassing van Ut Gebouwke in het voorbije jaar niet alleen terecht om van een wandeling te maken en te genieten van de stilte en de rust .
In de Brabantse natuur en landschapstuin kan men, behalve voor een een stukje dialect en cultuur, ook terecht om naar films over de Heemtuin met alle mooie planten en dieren te kijken.

Dit jaar heeft Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen een natuur en cultuurpad ontwikkeld. Langs dit pad staan 10 informatiepaneeltjes. Terwijl men binnen om een opdrachtenformulier met plattegrond kan worden gevraagd. De 10 onderwerpen hebben uiteraard te maken met natuur en landschap en een stukske cultuur. Zo geeft tekst bij een knotwilg uitleg over de natuur en landschapswaarde, terwijl in het blokje cultuur aandacht wordt besteed aan wat mensen voorheen deden met de takken die van de knotwilg vrijkwamen.

Sinds kort kan de bezoeker er zelf actief zijn met het oplossen van natuurpuzzels en maar liefst 13 verschillende natuurspelletjes op de computer spelen en zelfs een prijsje winnen.  
De Heemtuin Rucphen biedt de bezoeker zelfs de mogelijkheid om via de computer, een wandeling door de vier heemtuinseizoenen maken om zo in korte tijd de schoonheid van de heemtuin te leren kennen.
Op deze wijze is een bezoekje aan de Heemtuin Rucphen, voor jong en oud, voor het gezin of de familie nog aantrekkelijker geworden.

Terug naar overzicht