Rondleidingen

Groepsrondleidingen in de Heemtuin Rucphen

Wij streven naar groepen die mininimaal uit 8 tot 10 personen bestaat. De kosten voor een groep van maximaal 10 personen bedraagt € 50,- De kosten voor alle andere groepen bedraagd € 5,- per persoon inclusief de entree. Op de Heemtuin is geen pinautomaat aanwezig.
Rondleidingen zijn mogelijk van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur tot 16.30 uur. 
Tevens is er gelegenheid om rondleidingen 's avonds, 's zaterdags en beperkt op de zondagmorgen te organiseren.
Rondleidingen zijn niet mogelijk op de zondagmiddag als de Heemtuin voor het publiek geopend is.
Groepsrondleidingen zijn alleen mogelijk op tijdig gemaakte afspraken.
 

Drank. De Heemtuin biedt de mogelijkheid om koffie, thee en verschillende vruchtensappen te nuttigen voor een prijs van € 2,00 per kop of glas.
Deze dranken zijn van biologische teelt. (Zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen geteeld)
Tijdens uw bezoek aan onze Heemtuin mag u uw eigen meegebrachte boterhammen opeten, indien u bij ons de drank afneemt!

De rondleidingen in de Heemtuin duren 60 tot 90 minuten.
De Heemtuin biedt U verder de mogelijkheid om zaden van wilde planten te kopen tegen een geringe prijs € 2,00  per zakje.
De opbrengst wordt aangewend voor de instandhouding van de heemtuin en ons scholenproject.

Groepen die zich aanmelden dienen voorafgaande aan de excursiedatum het verschuldigde bedrag over te maken naar de SVHR, Rabobank rek.: 1886.44.679 (IBAN: NL65 RABO 0188 6446 79 BIC: RABONL2U)
Grote waardering is er altijd voor de mensen van de sociale werkvoorziening, de WVS-groep uit Roosendaal, die er in geslaagd zijn om de allermooiste wilde bloementuin in Nederland aan te leggen, te onderhouden en te beheren.
Er is ook veel waardering voor de gemeente Rucphen die de mensen in staat te stelt kennis te laten maken met het natuur- en landschapsschoon uit de 50-er jaren.

Groepsrondleidingen in de Heemtuin Rucphen zijn alleen mogelijk met Heemtuingidsen!

Mocht uw vereniging, stichting, bedrijf of familie in groepsverband de Rucphense Heemtuin willen bezoeken neem dan contact met ons op middels onderstaand contact-formulier.

Voor meer informatie kunt u een berichtje sturen naar: heemtuin@heemtuinrucphen.nl of vul het onderstaande contactformulier in. Telefonische contact over rondleidingen is uitsluitend mogelijk met onze bestuursleden / vrijwilligers tijdens het spreekuur op de maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.