NL Doet geeft belevingsbos bij Heemtuin Rucphen een flinke impuls

20 maart 2019

De aanleg van het nieuwe belevingsbos bij Heemtuin Rucphen met onder meer een blotevoetenpad heeft vrijdag 15 maart een flinke impuls gekregen. In totaal kwamen hier ditmaal 16 vrijwilligers in actie tijdens de landelijke vrijwilligersdag NL Doet, waaronder ook wethouder Martien de Bruijn van de gemeente Rucphen.

Ook werd in de tuin een nieuw vossenhol gemaakt, dat gebruikt wordt bij het scholenproject, waarbij vanaf 11 april weer 167 leerlingen van alle groepen 3 van de basisscholen uit de gemeente Rucphen worden verwacht. Overigens zal ook basisschool De Klimroos uit Roosendaal met twee groepen de Rucphense Heemtuin bezoeken.

De vrijwilligers die rond het Rucphense Levend Erfgoedmuseum in actie kwamen waren afkomstig uit St. Willebrord, Rucphen, Sprundel, Zegge, Roosendaal, Oud-Gastel en Etten-Leur. De komende tijd zal het belevingsbos nog verder worden afgewerkt en het is de bedoeling dat het nog rond eind juni officieel geopend wordt. Het project werd goedgekeurd door de landelijke organisatie van NL Doet, die daarvoor ook een subsidie heeft verleend.  

Meer foto's staan in het foto-album "Foto's NL Doet 2019"  

Terug naar overzicht