Mei '08: Heemtuin Rucphen ontvangt 100.000-ste bezoeker

Auteur Mans de Jong

Eind 1981 werd een begin gemaakt met de aanleg van de Heemtuin Rucphen en werd gefaseerd  aangelegd.
Een werkgroep Heemtuin, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Rucphen, de WVS-groep en de gemeentelijke Natuurwerkgroep gemeente Rucphen.
De WVS medewerkers hebben een van de mooiste heemtuinen van Nederland en Vlaanderen van aangelegd
In 1988 werd de Heemtuin Rucphen drie middagen in de week voor bezoekers opengesteld. 
Met behulp van een aantal Heemtuinvrijwilligers, uit de regio, was de Heemtuin Rucphen ook een aantal zondagmiddagen voor het publiek geopend en er werden rondleidingen verzorgd.

In 2008 was het dan zover dat de 100.000-ste bezoeker verwacht werd.

Mei 2008.

In oktober 2003, vier jaar geleden, werd vanuit de vrijwilligers de Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen opgericht. 
De SVHR zet zich in voor het vergroten van de naamsbekendheid en het mede ontvangen van de Heemtuinbezoekers.
Om de bezoekers nog beter te kunnen ontvangen werd vorig jaar Ut Gebouwke verbouwd, vergroot en aangepast aan de huidige eisen van de tijd en dient het nu als een multifunctioneel Natuur Educatief Centrum, met de mogelijkheid grotere groepen te kunnen ontvangen.

In Ut Gebouwke kunnen de Heemtuinbezoekers tentoonstellingen bezoeker, het Tasbaergspel en natuurcomputerspelletjes spelen, Heemtuinfilms en diapresentaties bewonderen en Heemtuinpuzzels maken.

Op zondagmiddag 25 mei '08 werd de overzichtstentoonstelling “De heemtuin Rucphen 25 jaar jong” officieel geopend en het was ook op deze dag dat de 100.000-ste bezoeker verwelkomd zou worden.

Namens de Heemtuin Rucphen verwelkomde de beheerder, Mans de Jong samen met Jan van den Broek, de voorzitter van de SVHR, het echtpaar Zwaan uit Standdaarbuiten.
Zij waren, als regelmatige bezoeker van de Heemtuin Rucphen, aangenaam verrast met deze speciale ontvangst en namen met plezier de presentjes, w.o. een van de boekjes van “Mans vertelt”, een oorkonde van de 100.000-ste bezoeker, een set kaarten en beeldje voorzien van de SVHR-naam in ontvangst. 

Als 100.000-ste bezoeker werd ook een “Heemtuinjaarkaart voor het leven” door de beheerder van de Heemtuin Rucphen overhandigd.
In Ut Gebouwke werd onder het genot van een kopje koffie nog even nagenoten van deze onverwachte ontvangst en daarna bezocht de 100.000-ste bezoeker in alle rust de Heemtuin Rucphen om te genieten van al het moois wat de tuin te bieden heeft.

Terug naar overzicht