Mei '08: Diederik Samson bezoekt Heemtuin Rucphen

Mei 2008.

Nadat hij ruim een uur met 120 leerlingen van het Munnikenheidecollege in Rucphen had gesproken en vragen had beantwoord, arriveerde tweede kamerlid voor de PVDA, Diederik Samson, op de Rucphense Heemtuin.
Onder het genot van het lentezonnetje maakte hij een kuierke door Ut Klein Paradeske.
Mans de Jong, als beheerder van de heemtuin, gaf uitleg over de heemtuin en het beheer door  de medewerkers van de WVS-groep en beantwoordde vragen.
Samson was erg opgetogen over de aanwezigheid, de schoonheid en de educatieve functie van heemtuin.
Jan van den Broek, voorzitter van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen, legde het doel en de activiteiten van de SVHR uit.
Verder was hij blij verrast dat in de educatie ook een groot stuk milieu en duurzaamheid een rol speelde. 

Vol lof was hij over de verbouwing van ut Gebouwke dat in 2007 duurzaam en milieubesparend was verbouwd.
Bewondering had hij verder voor de eerste en enige zonnepanelen in de gemeente Rucphen, die sinds 1995 duurzame stroom opwekken. 

In zijn betoog tegenover een twintigtal geïnteresseerden hield hij deze voor wat de kabinetsplannen ten aanzien van duurzaamheid en milieu zijn voor de komende tijd. In zijn helder betoog klonk zijn bezorgdheid over onze leefomgeving op onze planeet door.

De tijd die ons mensen nog rest om orde op zaken te stellen is in tijd gezien korter dan menigeen denkt. Volgens hem gaat de vliegtaks, een  300 miljoen, naar het ontwikkelen van duurzame energie. 

Na hem zette wethouder Ad van Loon het gemeentelijk milieubeleid uiteen.

Een tevreden tweede kamerlid Samson, reisde, vanuit Rucphen,  af richting den Haag.

Terug naar overzicht