Kruidenochtenden laten Rucphense Heemtuin bruisen

(31 maart 2019)

Een serie van zes kruidenochtenden werd zaterdag 30 maart afgesloten in Ut Gebouwke van de Rucphense Heemtuin. Zet gelijkgestemde enthousiaste mensen bij elkaar, laat ze terug gaan naar de natuur, van elkaar leren en geef ze kortom dat wij-gevoel. Dat is dan in het kort dan ook het succes van de kruidenochtenden, waarvoor de belangstelling zelfs veel groter was, dan er geplaatst konden worden. Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen bekijkt de komende tijd dan ook hoe en wanneer aan die vraag voldaan kan worden.

Zaterdag ging men zelf aan de slag met het wassen en snijden van kruiden. Van brandnetels, die al een paar weken in de alcohol stonden, werd een tinctuur gemaakt. Tevens werden de deelnemers getrakteerd op verse kruidenthee. En er werden zalfjes bereid. Meer weten over de kruidenochtenden in het Rucphense Levend Erfgoedmuseum? Stuur dan een mailtje naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl.

Momenteel bloeien er veel lentebloeiers in de Rucphense Heemtuin en ook de kikkers zijn aan het ontwaken uit hun winterslaap. Genieten van dit alles kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur aan de Baanvelden in Rucphen. In de maand april ook op alle zondagen (behalve 1e Paasdag) van 13.00 tot 16.00 uur.

Overigens is in Ut Gebouwke ook nog steeds de religietentoonsteling te zien met de nadruk op processies. Het is ook mogelijk om voor €15,00 een persoonsgebonden vriendenkaart 2019 te kopen, waarmee men de rest van het jaar tijdens openingstijden terecht kan.

 

Terug naar overzicht