Herstfotografie in de Heemtuin

6 oktober 2019

Op zaterdag 26 oktober kunnen fotografieliefhebbers terecht in de Heemtuin om van alles te leren over herfstfotografie. Onder leiding van beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj ga je aan de slag en fotografeer je bessen, een herfstlandschap en bladeren in herfstkleur. Je leert te spelen met compositie, tegenlicht en scherptediepte om het perfecte plaatje te maken.

De activiteit begint om 09.00 uur en duurt tot 11.00 uur. Inloop is vanaf 08.45 uur. Voor aanmelden of vragen kunt u mailen naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl .De kosten voor deze ochtend bedragen € 25 per persoon. Dit is inclusief toegang tot de Heemtuin en koffie of thee. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 8 met een maximum van 15 deelnemers, zodat iedereen voldoende begeleiding kan krijgen. In principe kan met elke camera goede herfstfoto’s worden gemaakt. Handig is als je met je camera dicht bij je onderwerp kunt komen.

Een systeemcamera of spiegelreflexcamera met standaard kitlens is al prima. Voor echte dichtbij-opnamen kun je een voorzetlens aanschaffen. Deze schroef je voor op je cameralens. Zie : https://www.kamera-express.nl/producten/objectieven/objectief-accessoires/lens-converter#?brand=26 Een statief of eenbeenstatief kan nuttig zijn bij wat donkerder weer of als je exact je compositie wilt bepalen. Als je vanaf een laag standpunt wilt fotograferen, breng dan een vuilniszak mee om op te knielen.

  De Heemtuin is elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. Vanaf woensdag 20 november t/m woensdag 11 maart 2020 is de Heemtuin op woensdagen gesloten.

Zondag 20 oktober is de laatste zondagopenstelling van dit jaar. De eerste zondagopenstelling van 2020 is op de derde zondag van maart. De tuin is op deze zondagen geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur. De entree bedraagt € 2,50. Toegang voor kinderen t/m 12 jaar is gratis.  

Terug naar overzicht