Heemtuin Rucphen zet poorten wijd open tijdens 27e Vlaamse Open Tuinendagen op 29 en 30 juni

In het laatste weekend van juni, op zaterdag 26 juni zondag 27 juni vinden de Vlaamse Open Tuinendagen plaats. Dit gebeurt traditiegetrouw elk jaar, maar vorig jaar kon het wegens de coronapandemie niet doorgaan. Dit jaar gelukkig wel. In heel Vlaanderen en het zuiden van Nederland zijn meer dan 150 tuinen extra geopend voor bezoekers. We verwachten heel wat Belgische bezoekers te mogen verwelkomen, maar hopelijk ook veel mensen uit onze eigen regio. De Heemtuin is op beide dagen geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Eind juni staat de Heemtuin in Rucphen maximaal in bloei. De akkers zijn bontgekleurd van de klaprozen, korenbloemen, bolderiken en gele ganzenbloemen. In het ven en de poelen bloeien waterlelies, gele plomp en wateraardbei en kwaken de kikkers. In de natte hei van het arm beekdal wacht het vleesetende plantje zonnedauw op een prooi. Op de hei en bij de Sijpeltjes bloeien de orchideeën en ook het kalkgrasland is een kleurige bloemenzee. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Naast de heemtuin kunnen zij ook terecht in het belevingsbos met onder andere een blotenvoetenpad. De toegang voor volwassen bedraagt € 3,- en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnenkomen, onder begeleiding. Het terras is weer geopend en hier kunt u koffie, thee, frisdrank of een biologisch sapje bestellen. In de tuin is middels pijlen een te volgen "coronaroute" aangegeven, zodat bezoekers elkaar niet kunnen tegenkomen, wat het afstand houden vergemakkelijkt. Bij een grote toeloop van bezoekers, bij mooi en niet te warm weer, is het mogelijk dat we de poort tijdelijk moeten sluiten. Wilt u de tuin bezoeken en komt u van ver, dan is het verstandig om even te bellen naar de Heemtuin, telefoonnr. 0165-343014. Binnenkort staat er meer informatie op onze website : www.heemtuinrucphen.nl en op onze Facebookpagina. Meer informatie over de deelnemende tuinen vindt u op www.opentuinen.be

Buiten het Open Tuinenweekend is de Heemtuin in de zomermaanden elke werkdag geopend, van 09.00 uur tot 16.00 uur en op zondagmiddagen van 13.00 uur tot 16.00 uur. Tot medio augustus wordt elke week, één vroege ochtend of avond de tuin extra opengesteld voor fotografie-liefhebbers, het zogeheten Gouden Uur. De tijdstippen daarvan staan ook vermeld op Facebook en op de website.

Foto Marianne Jansen 

Terug naar overzicht