Heemtuin Rucphen nam afscheid van WVS medewerkers Jan en Jac

Foto's van deze  middag staan in het fotoalbum onder de naam: Foto's vrijwilligersdag 2015.

Er staat een filmpje op Youtube met de volgende link:  https://youtu.be/gvQQY0JZCXw   

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag op zaterdag 22 augustus heeft Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen afscheid genomen van de medewerkers Jan en Jac.

Jan Vergouwen was 25 jaar werkzaam in de Rucphense Heemtuin en Jac van de Broek 24,5 jaar. Beide inwoners van Etten-Leur, maar geboren Sprundelnaren, mogen nu weliswaar gaan genieten van hun pensioen, maar daarnaast blijven ze ook allebei als vrijwilligers aan de Rucphense Heemtuin verbonden.

In een korte toespraak zette Ad Jansen namens het stichtingsbestuur hun verdiensten op een rij. Als cadeau kregen ze een uniek fotoboek "Werk van Jan en Jac in beeld", waarbij uiteraard de Rucphense Heemtuin centraal staat. Nadien genoten de 45 aanwezigen van een goed verzorgde barbecue en werd er nog lang nagepraat.

Zaterdag 22 augustus 2015 was de jaarlijkse vrijwilligersdag van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. In de ochtenduren bezochten 29 deelnemers het museum "Het Oude Platteland" in St. Willebrord. De vele gebruiksvoorwerpen riepen volop herinneringen op aan vroeger tijden en zorgden de rest van de dag dan ook voor de nodige gespreksstof. De enthousiaste rondleiding werd verzorgd door Mw. Vergouwen zelf en haar toelichtingen waren dan ook doorspekt met eigen ervaringen uit een grijs verleden.

 

 

Terug naar overzicht