Heemtuin Rucphen bestaat 40 jaar

13 juni 2022

Heemtuin Rucphen bestaat 40 jaar.  En dat wordt gevierd. Onder meer met veel rondleidingen. Zo stond maandagmiddag 13 juni een rondleiding voor de toeristische sector gepland. En onder leiding van twee ervaren gidsen ging het gezelschap de tuin in. "Al veel over gehoord en gelezen, maar nog nooit geweest", was daarbij een veelgehoorde opmerking.

De afgelopen maanden kregen ook de basisschoolleerlingen van alle groepen drie uit Schijf, Zegge, St. Willebrord, Sprundel en Rucphen weer hun speciale bezoeken aan de heemtuin in het kader van het scholenproject. Verder kwam ook groep 7 van de St. Antoniusschool uit Klein-Zundert onlangs op bezoek in het kader van het Provinciale Museumschatjes. Basisschool De Klimroos uit Roosendaal kwam zelfs met drie groepen 4 naar de Rucphense Heemtuin.

Verder weten steeds meer fotografen de weg naar de Rucphense Heemtuin te vinden, onder meer voor de extra openingstijden in de vroege ochtend of late avond, de zogeheten "Gouden Uren". Onlangs was er ook een groep van Curio uit Breda die de heemtuin kwam opzoeken en daarbij ook een tiental Duitse collega's meebracht. Verder zoeken ook opvallend veel Belgen de biodiversiteit van het groen in de Rucphense Heemtuin op. Een vrijwilligers schat de Belgische bezoekers zelfs op zowat een derde deel van het totaal.

Ook de kruidencursussen zijn dit jaar weer een schot in de roos. In de maanden juni, juli, augustus en september is de Rucphense Heemtuin niet alleen op werkdagen open, maar ook op zondag tussen 13.00 en 16.00 uur. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni neemt Heemtuin Rucphen ook weer deel aan de Vlaamse Open Tuinen en is dan zelfs geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Rondleidingen zijn - als dat tijdig wordt afgesproken - mogelijk op alle dagen van de week. Het geheel wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van zo'n 40 vrijwilligers uit het hele gebied van Breda tot en met Bergen op Zoom.

Terug naar overzicht