Heemtuin Rucphen doet weer mee aan Clubkas Campagne

Rabobank De Zuidelijke Baronie (DZB) – actief in de gemeenten Rucphen, Zundert, Gilze-Rijen en Baarle – Nassau – heeft onlangs voor de tweede keer de Rabobank Clubkas Campagne opgezet. Dit is dé vorm van financiële ondersteuning van het lokale verenigingsleven door genoemde bank.

Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen (SVHR) doet uiteraard ook dit jaar weer hieraan mee om de kas wat aan te vullen én mede daardoor ook dit levend erfgoedmuseum in de toekomst in stand te kunnen houden.   Zo’n 23.000 leden van de bank (die op 1 maart 2017 lid zijn) mogen in april elk vijf stemmen uitbrengen op verenigingen of stichtingen van hun keuze. Ieder lid mag maximaal 2 stemmen uitbrengen op één vereniging of stichting, de andere 3 stemmen moet hij/zij op andere deelnemende verenigingen/stichtingen uitbrengen. Als een lid stemt moet hij/zij totaal 5 stemmen uitbrengen. Op basis van het aantal stemmen wordt het budget verdeeld. Vorig jaar was dat in totaal 75.000 euro voor 320 clubs in 14 kernen.

In 2017 is dit budget verdrievoudigd en dus aanzienlijk meer aangezien vrijwel alle andere mogelijkheden van sponsoring door de Rabobank zijn weggevallen. Bepaald is dat elke deelnemende vereniging in aanmerking komt voor een bijdrage van minimaal € 100 en maximaal € 2.500. Rabobank DZB was en is trouwens al jarenlang één van de grootste sponsors van de Rucphense Heemtuin.

Vorig jaar was de Clubkas Campagne voor de  Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen al goed voor het mooie bedrag van 395,28 euro. Draagt u onze tuin een warm hart toe en wilt u meewerken aan de instandhouding van dit mooie stukje West-Brabant stemt u dan tijdens de Rabobank Clubkas Campagne op de Heemtuin Rucphen. Bij voorbaat hartelijk dank!

Terug naar overzicht