Geslaagde vrijwilligersdag bij jubilerende Heemtuin Rucphen

21 augustus 2022

Zaterdag 20 augustus 2022 hield Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen een geslaagde vrijwilligersdag. Door de corona periode was dat drie jaar geleden, dus de aanwezigen maakten volop van deze gelegenheid gebruik om (nader) kennis te maken en bij te buurten.

Na een voorstellingsronde en een welkomstwoord van Kees Verbocht namens het bestuur, genoot men van koffie, thee en appelgebak met slagroom. Daarna gingen 29 mensen - veelal met de fiets -, mee naar het Streekmuseum Het Oud Platteland in St. Willebrord. Hier werden de vrijwilligers van de jubilerende Rucphense Heemtuin (40 jaar) rondgeleid door twee enthousiaste gidsen. Op fascinerende wijze werd het gezelschap ingewijd in de geheimen van onder meer de deftige kamer van weleer, een ouderwetse woonkamer, keuken, schoolklas, slaapkamer, gereedschapsschuurtjes en tal van andere verzamelde spullen uit grootmoederstijd, waaronder zelfs rijtuigen en auto's. "Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het wel bij het Oud Platteland", aldus een verbaasde bezoeker.

Na het bezoek aan het streekmuseum, toog men weer naar het eigen levend museum aan de Baanvelden. Hier genoten 33 mensen onder een heerlijk zomerzonnetje van een heerlijke uitgebreide barbecue Volgend jaar augustus staat opnieuw een vrijwilligersdag op het programma. Nieuwe vrijwilligers zijn nog altijd van harte welkom. Onder meer voor het scholenproject, als gastvrouw of - heer, en om te assisteren in het groenonderhoud. Belangstellenden kunnen vrijblijvend mee lopen met ervaren vrijwilligers uit het gebied van Breda tot en met Bergen op Zoom. Meer weten? Stuur een mail naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl of kom langs tijdens het wekelijks spreekuur op maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Terug naar overzicht