Geslaagde NL Doet in Heemtuin Rucphen

11 maart 2021

Onder een stralende voorjaarszon hebben vrijdag 11 maart twaalf vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken in Heemtuin Rucphen in het kader van de landelijke vrijwilligersdag NL-doet. Ditmaal waren het vooral de banken die flink onderhanden werden genomen en waar nodig geschuurd, geschilderd of zelfs vervangen. De vrijwilligers waren ditmaal afkomstig uit St. Willebrord, Roosendaal, Sprundel, Etten-Leur, Zegge, Oud-Gastel en Rucphen. Tussen de middag was er voor deze vrijwilligersgroep ook een lunch, mede dankzij de subsidie vanuit het Oranjefonds.

Overigens kwamen enkele vrijwilligers via de NatuurWerkGroep gemeente Rucphen en maakte deze dag ook stagiaire Mirte Wubbolts deel uit van het gezelschap. Overigens kan Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen het hele jaar door allerlei vrijwilligers gebruiken. Niet alleen bij het onderhoud van de tuin, maar ook als gastvrouw of -heer en als begeleiders voor het scholenproject. Vrijblijvend eens een keer meelopen of een kennismakingsgesprek is mogelijk na afspraak via heemtuin@heemtuinrucphen.nl of via het wekelijks spreekuur op maandagmorgen van 10.00 - 12.00 uur.

Overigens is Heemtuin Rucphen niet alleen meer op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagen open van 09.00 tot 16.00 uur, maar met ingang van 16 maart ook op woensdagen. Verder is op zondagmiddag 20 maart van 13.00 - 16.00 uur al weer de eerste zondagmiddagopenstelling in het nieuwe seizoen.  

Terug naar overzicht