Feestelijke opening nieuwe ingang Heemtuin Rucphen na 36 jaar

17 april 2018.

Na 36 jaar werd op dinsdag 17 april 2018 de vernieuwde ingang  van de Heemtuin Rucphen feestelijk in gebruik genomen. De opening werd verricht door  Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de gemeente Rucphen. De ingang is verplaatst naar de Baanvelden, naast het Gebouwke om de Heemtuin beter zichtbaar te maken voor passerend publiek.

De opening door de Burgemeester gebeurde met assistentie van 22 leerlingen van groep 3 van de Martinusschool uit Rucphen. De burgemeester prees daarbij de zelfwerkzaamheid van de vrijwilligers van de Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen.  De kinderen werden voorts in de Heemtuin ontvangen, in het kader van de scholenbezoeken. Ieder jaar weer brengen de kinderen van groep 3 en groep 5 van de scholen van de gemeente Rucphen en Roosendaal, een leerzaam bezoek aan de Heemtuin. Zij gaan dan onder begeleiding van vrijwilligers de planten- en dierenwereld van onze eigen omgeving verkennen.

De Heemtuin is in het voorjaar en zomer elke zondag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur. In plaats van Eerste Pinksterdag is de Heemtuin opengesteld op maandag, Tweede Pinksterdag. Door de week is zij geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.  

Terug naar overzicht