" Samen onderweg" dinsdagavonden in Heemtuin Rucphen ook in augustus

30 juli 2018.

Ook op 31 juli én in de maand augustus zijn er “Samen onderweg” dinsdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur in Ut Gebouwke van de Rucphense Heemtuin aan de Baanvelden.  De eerste drie avonden konden rekenen op gemiddeld een tiental aanwezigen uit de verre regio, tot zelfs Zevenbergen en Bergen op Zoom, maar ook uit bijvoorbeeld St. Willebrord, Schijf, Rucphen en Roosendaal.   Opvallend is dat mensen die elkaar niet kennen zo intens naar elkaar luisteren zonder te oordelen”, aldus één bezoeker die twee avonden meemaakte. “Ook komt men spontaan met allerlei tips en wordt gesproken over heel uiteenlopende onderwerpen die de bezoekers bezighouden”. “Velen hebben wel allerlei vragen. Bijvoorbeeld over de exacte inhoud van die avonden”, meldt Frans. “"Maar die inhoud bepalen we samen. Anderen hebben op dinsdagavonden vaste andere activiteiten, maar kunnen bijvoorbeeld in de vakantieperiode wel. Uiteraard is ook dat mogelijk”, aldus Frans. “Ook kunnen sommigen dan weer wel en dan weer niet omdat het toch ook gewoon vakantietijd is!

Toen ik zo'n 40 jaar geleden kennis maakte met natuurgeneeskunde, yoga e.d. ging er een wereld voor mij open. De door mij opgedane kennis wil ik graag met anderen delen. Zo kwam ik op het idee om wekelijkse avonden te organiseren over natuurgeneeskunde, toegepaste filosofie, allerlei vormen van meditatie, yoga (geen oefeningen) en onderzoek naar "handvaten", dit vanuit allerlei tradities. Het streven is in een vertrouwde sfeer samen de theorieën te bekijken. Te ontdekken hoe dat bij jou werkt en wat je ermee kunt. Al gaandeweg elkaar te inspireren zonder vooroordelen. Hoe te "her-bronnen" en vanuit innerlijke rust en kracht een gezond en stromend leven  leiden. Thuiskomen in je eigen natuur is best leuk. 

De deelnamekosten bedragen 5 euro per avond. Hier zijn geen consumpties bij inbegrepen.   Voor meer informatie of aanmelding kan men rechtstreeks terecht bij Frans Adriaansen, franscirkel@kpnmail.nl of langskomen op dinsdagavond in Heemtuin Rucphen.    

Terug naar overzicht