Heemtuin Rucphen doet weer mee aan NL Doet

Heemtuin Rucphen doet weer mee aan NL Doet.


Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen (SVHR) doet ook dit jaar mee aan de Nationale NL Doet dag op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2016. SVHR is een Vrijwilligersorganisatie die ook op deze manier aan de weg timmert. Op de Heemtuin zijn voor deze uitgave van NL doet drie nieuwe zogenaamde Buurtplekjes - waarvan een speciaal Kabouterplekje - voor ons scholenproject in te richten.

Werkzaamheden:

Op deze dag staan onder meer als werkzaamheden op het programma:

* Het maken van 4 banken en het plaatsen ervan.

* Het plaatsen van een tafel.

* Het plaatsen van een omheining.

 

Speciaal Kabouterplekje:

Voor het Kabouterplekje, dat bij de ouderwetse musterdschelft zal verschijnen, worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd.

* Het plaatsen van 6 uit dik stamhout gezaagde kabouterstoelen voor de kinderen.

* Het plaatsen van een houten Paddenstoel.

* Het plaatsen van een houten kader met daarin doorzichtige dozen waarin een opgezette Hermelijn  en een Bunzing zijn gezet.

* Het plaatsen van een omheining.

 

Handjes en aanmelden:

Mensen die een handje willen komen helpen – dus ook nieuwe vrijwilligers - zijn van harte welkom. Voor een lunch wordt gezorgd. Aanmelden voor 26 februari via 0165 343014 of via heemtuin@heemtuinrucphen.nl. De dag begint rond 09.00 uur en eindigt rond de klok van 16.00 uur. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de landelijke actie NL doet. Meer informatie over (activiteiten in) Heemtuin Rucphen is te vinden op de website www.heemtuinrucphen.nl.


 

 

Terug naar overzicht