Koorepikke in de Heemtuin Rucphen op zondag 28 juli 2019

Op deze middag, vanaf 13.00 uur, vindt, alweer voor de 32ste keer het jaarlijkse “Koorepikke” plaats op de roggeakker in de Heemtuin in Rucphen. De roggehalmen worden dan op traditionele wijze met de zicht gemaaid en op schoven gezet. Wie wil, mag een handje meehelpen. Het is dan wel van belang dat men stevige schoenen draagt voor de veiligheid. Ook dit jaar wordt dit gebeuren muzikaal opgeluisterd door het KOBZ-koor uit Zegge.

Het Koorepikke is in het leven geroepen om de herinnering aan hoe er tot in de jaren zestig gewerkt werd op de velden, levend te houden. Daarmee is het ook voor kinderen een leuke belevenis. De Heemtuin is die middag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Momenteel is het koren rijp en wordt de rand van de gouden korenakker gekleurd met bloeiende klaprozen, korenbloemen, kamille en bolderik . Het is zeker de moeite waard om de komende weken de Heemtuin te bezoeken.

De Heemtuin Rucphen bevindt zich aan de Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen. De tuin is gedurende de zomer en herfst geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Daarnaast is de tuin geopend tijdens de zondagopenstellingen, op alle zondagen in juli en augustus en de derde zondag van september en oktober. De toegangsprijs bedraagt € 2,50. Kinderen mogen gratis naar Heemtuin Rucphen.

 

Voor specifieke vragen of wensen kunt u ons mailen via heemtuin@heemtuinrucphen.nl of bellen op 0165 343014.

 

Deze foto is gemaakt in 2018 tijdens de Koorepikdag door Jan Nuyten

Terug naar overzicht